Partners

andalusisch

Een internationale creatieve business school waar het allemaal draait om sociaal ondernemerschap. Samen leren, -ontwikkelen en -groeien. Community. Je kan er jonge studenten uit allemaal verschillende hoeken van de wereld ontmoeten, kijken voor samenwerking of er open lectures volgen. Of voor de half jaar durende opleiding gaan! Lekkere lunches inclusief;) Er wordt van de student uitgegaan. Wat zijn de vragen en behoeftes? Daar wordt -samen- omheen gebouwd. Geen van boven af opgelegde kennis en lesprogramma, maar samen intensief een half jaar zo mooi en leerzaam mogelijk vormgeven, met coaches en professionals van buitenaf.

Nog een plek waar ik gráág kook. Waarom? Omdat het een geweldig team is die een enorme verandering in de telefonie-wereld brengt. Weet jij hoe je telefoon gemaakt is? Hoe smerig de valuechain is? Fairphone brengt er verandering in. En hiernaast; hoe goed is het om zelf je telefoon uit elkaar te kunnen halen, goedkoop nieuwe onderdelen te kunnen bestellen en zélf te vervangen?

Olijfolie. Wat gebruik ik het veel! En ik heb een nieuwe favoriet: Olicatesse. Een biologische – op een ‘slow food’manier ontstane-frisse olijfolie uit Spanje. Een olie die in de top 20 van olijfolie’s in de wereld staat en veel prijzen gewonnen heeft. In Nederland nog niet zo bekend, maar wie weet kan ik meer mensen er blij mee maken. Het bedrijf erachter is ontzettend mooi, en ik zal er binnenkort meer over delen. Wil je hem testen, neem contact met me op!

Wat je kookt is het belangrijkste. Maar wáár je het in eet en hoé je het serveert, doet er ook toe. Sozan is een klein winkeltje in één van de smalle straatjes in de Jordaan. Hier is waar ik m’n aardewerk het liefst koop; zoals volledig handgemaakt en hand beschilderd terracotta servies uit Andalusië.

Biologische en fairtrade softdrinks met vers sap. Met elk flesje wordt een sociaal project gesteund.

Fijne, bijzondere, en met heel veel aandacht gemaakte verse thee mixen. Homemade!

Een merk dat volgens mij niet meer omschreven hoeft te worden…